خوش آمدید به 162 درجه
ارسال سریع به کل ایران
عضو شوید و از تخفیف ها لذت ببرید
فروشگاه پوشاک 162 درجه
بهترین اکسسوری ها
قراردادهای سازمانی با تخفیف ویژه
خوش آمدید به 162 درجه
ارسال سریع به کل ایران
تخفیفات مناسبتی بسیار

ارتباط با طراحان لباس ۱۶۲ درجه

خانهارتباط با طراحان لباس ۱۶۲ درجه

درباره طراحی لباس بیشتر بدانیم!!!

شغل طراحی لباس چیست؟

لباس و پوشاک یکی از نیازهای اساسی و اولیه انسان‌ها در هر جامعه‌ای است. لباس علاوه بر آنکه ممکن است جلوه‌ای از روح فرهنگ و پندارهای یک جامعه درباره پوشش بدن باشد، می‌تواند نمایشی از روح هنرمندانی به نام طراحان لباس نیز باشد. طراح لباس، هنرمندی است که درخلق هنر خود به ترکیب رنگ‌ها، طرح‌ها، مدل و نیازهای مشتریان خود توجه می‌کند و اثری متفاوت را به وجود می‌آورد.
طراحی لباس تنها یک هنر نیست، بلکه نوعی شغل و تجارت نیز است. امروزه افراد زیادی با طراحی‌های بی‌نظیر و منحصر به فرد خود، درآمد کسب می‌کنند و با افراد و شغل‌های زیادی نیز در ارتباط هستند. اهمیت شغل طراح مد و لباس از آنجا مشخص می‌شود که این حرفه امروزه به عنوان یک رشته تحصیلی در دانشگاه‌ها پذیرفته و تدریس می‌شود. با این حال در کنار تدریس، موضوع شناسایی مهارت‌ها، نحوه فعالیت این شغل و میزان درآمد آن نیز برای شناخت بهتر این حرفه لازم است. اما پیش از همه اینها بهتر است بدانیم طراح لباس کیست.

طراح لباس کیست؟

طراحان لباس را می‌توان هنرمندانی خلاق دانست که با در نظر گرفتن عوامل متعدد و تاثیرگذار مانند فرهنگ پوشش مردم کشور خود و در نظر گرفتن انواع پارچه‌ها، نیازهای روز و نیازهای مشتریان به طراحی لباس می‌پردازند. طراح لباس خود می‌تواند به صورت مستقل کار کند، یعنی تمام فرآیند طراحی را انجام دهد و در نهایت آن را به شکل نهایی خود درآورد. طراح لباس همچنین می‌تواند از طریق همکاری با شرکت‌های تولید کننده پوشاک و شرکت‌های مرتبط با طراحی مد کار کند. در این شکل از همکاری، طراح می‌تواند به شکل‌های متفاوت مانند دورکاری و یا حضوری کار کند و طرح‌های خود را ارائه دهد. آگهی های استخدام طراح لباس و دوخت به صورت دورکار را در سایت ایران استخدام دنبال کنید.

تفاوت طراح مد و لباس

بسیاری معتقدند میان طراح مد و طراح لباس تفاوت وجود دارد و نمی‌توان این دو را یکی دانست. به اعتقاد این افراد، طراح لباس کسی است که برای شرکت‌های تولیدکننده پوشاک، لباس‌های متنوع طراحی می‌کند. این افراد معمولا دارای مهارت رنگ شناسی و پارچه شناسی نیز هستند.
اما طراح مد کسی است که علاوه بر طراحی لباس، به طراحی اکسسوری و المان‌های مربوط به لباس نیز می‌پردازد. به طور کلی طراحان مد معمولاً برای خرده‌فروشان یا شرکت‌های پوشاک کار می‌کنند، هر چند برخی از آنها نیز خوداشتغال هستند و طرح‌های خود را به مشتریان متعدد ارائه می‌دهند. اما در کل طراحان مد مجموعه‌ای از انواع پوشاک از جمله لباس، کفش و لوازم جانبی را طراحی می‌کنند. برخی از طراحان در نوع خاصی از پوشاک، مانند کیف های دستی، یا یک بازار خاص، مانند لباس‌های کودکانه یا لوکس، تخصص دارند. در هر صورت علیرغم برخی از تفاوت‌ها، می‌توان طراح مد و لباس را دو شغل تکمیل کننده یکدیگر دانست.

چگونه طراح لباس شویم؟

در گذشته‌ای نه چندان دور، طراحی لباس بر اساس مهارت و تجربه افراد صورت می‌گرفت، یعنی نیازی به تحصیلات دانشگاهی در این زمینه نبود. حتی بسیاری از دانشگاه‌ها، فاقد رشته طراحی لباس بودند. تا جایی کار طراحی لباس، توسط خود خیاط‌ها صورت می‌گرفت. اما امروزه، برای این شغل نیز رشته تحصیلی طراحی لباس تعریف شده است و دانشگاه‌های زیادی، دانشجویان علاقمند به این رشته را پذیرش می‌کنند.
علاوه بر این علاقمندان به این رشته می‌توانند از طریق هنرستان به تحصیل در این رشته بپردازند. در این روش، افراد بعد از سه سال تحصیل در هنرستان، مدرک دیپلم می‌گیرند و بعد از آن برای تحصیل در دانشگاه می‌توانند از زیرمجموعه رشته هنر یا فنی و حرفه‌ای وارد دانشگاه شوند و تا مقطع کارشناسی ارشد در این رشته تحصیل کنند. برای رشته طراحی لباس، هنوز در ایران مقطع دکترا تعریف نشده است. همچنین افراد علاقمند جهت حرفه‌ای شدن در این عرصه می‌توانند از طریق شرکت در دوره کارآموزی طراح لباس که معمولا بین یک تا سه سال است نیز شرکت نمایند.

چگونه در خانه طراح لباس شویم؟

خوشبختانه فضای تغییر گرفته در عرصه شغل‌ها و امکان‌پذیر شدن انجام بسیاری از امور از طریق مجازی و یا راه دور باعث شده است تا امکان فعالیت در زمینه طراحی لباس به صورت مستقل و در خانه نیز امکان‌پذیر باشد. برای اینکه بتوانیم در خانه طراح لباس شویم، در گام اول داشتن تجربه و مهارت لازم است. اگر تجربه کافی و نمونه کارهای متعدد دارید، نصف راه را رفته‌اید. در قدم بعدی می‌توانید با شغل‌هایی که در زمینه طراحی لباس هستند و یا شرکت‌هایی که با طراحان لباس همکاری می‌کنند، تماس بگیرید و بعد از توافق با شغل یا فرد مورد نظر، همکاری خود را از راه دور انجام دهید. یعنی طرح‌های خود را در خانه ترسیم کنید و به صورت مجازی آنها را ارسال کنید.

طراح مد و لباس

رشته طراحی لباس مناسب چه کسانی است؟

طراحان لباس معمولاً افراد هنری هستند، به این معنی که آنها خلاق و اصیل هستند و در محیطی که امکان ابراز وجود را فراهم می‌کند، به خوبی کار می‌کنند. آنها همچنین تمایل دارند که مبتکر باشند، به این معنی که آنها معمولاً رهبرانی کاملاً طبیعی هستند که در تأثیرگذاری و متقاعد کردن دیگران پیشرفت می‌کنند. علاوه بر این، طراحان لباس اغلب با حواس پنجگانه خود فعالیت می‌کنند. از این رو با توجه به تست روانشناسی MBTI، می‌توان تیپ شخصیتی این افراد را با INFJ، ENFP و ISFP سازگار دانست.

مشاغل مربوط به طراحی لباس

شغل طراح لباس، تنها به همین شغل محدود نیست، بلکه شامل چندین شغل مرتبط نیز است. بعضی از این مشاغل عبارتند از: طراح لباس، تصویرساز مد و فشن، فشن استایلیست، طراح پارچه، بازاریاب، گریدر الگو، عکاس مد، خریدار مد و طراح گرافیک

مهارت ها و توانایی های طراح لباس

طراح لباس در صورت داشتن برخی از مهارت‌ها می‌تواند در شغل خود موفق باشد. برخی از این مهارت‌ها عبارت است از:

  • خلاقیت، نوآوری و استعداد
  • توجه به رنگ و احساس پارچه و مواد
  • توانایی خلق ایده‌ها و مفاهیم، ​​استفاده از ابتکار عمل و تفکر خارج از چارچوب
  • مهارت‌های طراحی و تجسم، چه با دست یا از طریق طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)
  • مهارت‌های فنی، از جمله برش الگو و دوخت
  • مهارت‌ها و دانش فناوری پوشاک
  • مهارت و آگاهی تجاری و جهت گیری تجاری
  • خودسازی و اعتماد به نفس
  • مهارت‌های بین فردی، ارتباطی و شبکه‌ای
  • توانایی مذاکره و تاثیرگذاری بر دیگران
  • مهارت‌های کار تیمی سازماندهی خوب و مدیریت زمان

وظایف طراح لباس

طراح لباس همانطور که از نام آن نیز پیداست، به طراحی مدل‌های لباس می‌پردازد. اما تمام وظایف به طراحی محدود نیست، طراح لباس ممکن است این وظایف را داشته باشد:

  • مدیریت فرآیند طراحی از زمان تصور تا طراحی نهایی
  • انجام تحقیقات بازار برای شناسایی گرایش‌ها، پارچه‌ها و تکنیک‌های جدید و جستجوی الهام از طراحی
  • همکاری با اعضای تیم برای انتخاب تم‌های فصلی
  • اطمینان از مطابقت محصول با استراتژی کسب و کار
  • انتخاب پارچه و تزئینات و ایجاد طرح‌های تولید برای بسته‌های توسعه
  • بررسی محصول از نظر سبک و تناسب در هنگام ارائه
  • ارائه تصاویر و یا تابلوهای رنگی و نمونه به خریدار جهت انتخاب بهتر و آسان‌تر.

مزایا و معایب شغل طراحی لباس

یکی از ویژگی‌های جالب شغل طراح لباس که می‌تواند برای برخی یک مزیت و برای برخی دیگر عیب کار محسوب شود، این است که شغل طراح لباس، فاقد زمانبندی ثابت است. یعنی شما در زمینه‌ای کار خواهید کرد که در آن زمان بندی مشخصی وجود ندارد، زیرا اکثر اوقات به صورت مستقل کار خواهید کرد. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، اطراحی لباس یک رشته هنری است و هیچ کس نمی‌داند که چقدر باید برای تکمیل اثر هنری که روی آن کار می‌کند وقت بگذارد. ممکن است زمانی باشد که برای تکمیل طرح، روغن نیمه شب را بسوزانید و روزهای دیگری نیز وجود داشته باشد که دیر از خواب بیدار شوید و خیلی راحت تا لنگ ظهر بخوابید. بستگی به نوع طراحی شما دارد.
رضایت شغلی، هنری بودن شغل، امکان راه‌اندازی مستقل طراحی لباس، از دیگر مزایای این شغل است. در کنار مزایا، معایبی نیز مطرح است. از جمله این معایب می‌توان به درآمد غیرقابل پیش‌بینی شغل طراح لباس اشاره کرد. البته برخی این ویژگی را یک مزیت می‌دانند و معتقدند گاهی ممکن است درآمد طراحی، خیلی بیشتر از حد انتظار شود. اما همیشه اینطور نیست، زیرا گذشته از آنکه عکس این موضوع نیز وجود دارد، به طور کلی درآمد شما کاملا به میزان فعالیت‌ها و مهارت‌های شما و حتی میزان رضایت مشتریان بستگی دارد. از این رو نمی‌توانید چشم انداز ثابت و روشنی از این موضوع داشته باشید. موضوع انتقادات گسترده نیز از دیگر معایب این شغل است. شما هر چقدر هم که مهارت داشته باشید، باز ممکن است از انتقاد مشتریان در امان نباشید.

طراحی لباس از زبانی دیگر

رشته طراحی لباس: رشته های طراحی لباس یکی از رشته های هنرستان و زیر مجموعه گروه هنر در شاخه فنی و حرفه ای است. رشته طراحی لباس یکی از رشته های کاربردی است و هدف این رشته تربیت افرادی است که با در نظر گرفتن نیازهای طراحی و بهره گیری از ماشین آلات موجود بتوانند نیازهای طراحی لباس، طراحی الگو، برش و دوخت را در تولید رفع کنند. 

معرفی رشته طراحی لباس

هدف رشته طراحی لباس تربیت افرادی است که بتوانند نیازهای طراحی لباس و طراحی الگو برش و دوخت را با بهره  گیری از ماشین آلات موجود رفع کنند.دانشجویان رشته طراحی در این مقطع با طراحی لباس و اندام آشنا می شوند که این آشنایی اولیه به حساب می آید. در حیطه دوخت لباس، هنرجویان کار و دانش، دوخت بیشتری نسبت به هنرجویان فنی و حرفه ای انجام می دهند. هنرجویان در سال دوم متوسطه، واحدهایی مثل طراحی پایه، مبانی هنرهای تجسمی، دوخت و الگوی اولیه را می گذرانند و آشنایی نسبی با هنر بدست می آورند.

آن ها با گذراندن موفق این درس ها وارد پایه سوم می شوند و با گذراندن واحدهای درسی مثل طراحی اندام و لباس، الیاف نساجی، دوخت و الگوی ۲ و لباس کودک، تاریخ هنر ایران و جهان، قدم های ابتدایی را برای وارد شدن به دانشگاه و ادامه تحصیل برمی دارند. این رشته در دانشگاه در سه مقطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و ارشد به نام هایی دیگر جذب دانشجو دارد. یک فارغ التحصیل رشته طراحی لباس وظایفی دارد که تعدادی از آن ها را برای شما آورده ایم:

  • انتخاب رنگ، پارچه، لوازم تزئینی و سبک مناسب برای هر طرح
  • تحلیل و پیش بینی علایق و سلیقه های آتی مردم در حوزه نوع پارچه ها، رنگها و اشکال
  • کشیدن طرح های لباس ها، کفش ها و … به صورت دستی یا با کمک نرم افزارهای کامپیوتری
  • تخمین هزینه مواد و تولید
  • یافتن تامین کنندگان مواد اولیه
  • تهیه نمونه های اولیه
  • نظارت بر تولید طرح ها
  • ارائه نمونه ها به افراد و مراکز مرتبط مثل سرمایه گذاران، تولید کنندگان و…

یک دانشجوی رشته طراحی لباس باید با هنرهای تجسمی آشنا و خلاقیت و دید هنری داشته باشد. رشته طراحی لباس، یک رشته کاربردی است؛ یعنی هدف این رشته طراحی اصولی لباس همراه با خلاقیت هنری است و در آخر باید محصول، به صورت تولید انبوه وارد بازار شود. به همین خاطر هنرمندانی که صرفا برای حس خودشان طراحی می کنند، در این رشته موفق نمی شوند.

سایر توانمندی های لازم برای موفقیت بیشتر در رشته طراحی لباس به شرح ذیل است:

  • مهارت های طراحی و فنی مانند دوخت و برش
  • اطلاع از ویژگی های مواد، پارچه ها، چگونگی کاربرد آن ها و فرایند تولید انواع پوشاک
  • مهارت های ارتباطی مناسب
  • توانایی بررسی گرایش ها و تمایلات مشتریان
  • توانایی استفاده از برنامه های طراحی کامپیوتر
  • توانایی کار تیمی
  • شم تجاری، به خصوص برای طراحانی که به صورت مستقل کار می کنند.

شرایط قبولی در رشته طراحی لباس

رشته طراحی لباس از رشته های پرطرفدار این روزها است و طرفدارهای زیادی دارد. دانش آموزان برای قبولی در دانشگاه، هم می توانند در آزمون فنی و حرفه ای و هم می توانند در کنکور سراسری هنر شرکت کنند. اما اگر یکی از رشته های نظری را در دبیرستان انتخاب کنند و علاقمند به ادامه تحصیل در رشته ی طراحی و دوخت باشند. در آزمون فنی و حرفه ای و دانشکده های فنی و حرفه ای نمی توانند شرکت کنند و باید از طریق کنکور سراسری هنر برای ورود به این رشته اقدام کنند. همچین دانش آموزان علاقمند به این رشته در بعضی دانشگاه ها مثل دانشگاه غیر انتفاعی می‌توانند بدون کنکور و تنها با سوابق تحصیلی،به تحصیل در رشته ی طراحی لباس بپردازند.

مدرسان طراحی لباس و دوخت

یکی از اساتید حوزه طراحی لباس و انواع دوخت در تهران، خانم مهرنوش رفیق؛ دانش آموخته رلیانس فرانسه هستند.

دوره های آموزشی خصوصی و گروهی ایشان زبانزد بسیاری از هنرمندان این حوزه است.

برای پیگیری دوره های آموزشی ایشان مینوانید با نصب اپلیکیشن کاربردی “کلیک یک” با نام تجاری “Click-1” از تدریس ایشان و اساتید دیگر لذت ببرید.

سبد خرید